
Ingredients
4 ous
160gr de sucre
400cc de suc de taronja
Monges de taronja per adornar
Sucre per al caramel

Preparació
Batem els ous amb el suc de la taronja i el sucre. (També hi podem afegir una mica de canyella o de cointreau).
Posem un cassó al foc amb una mica de sucre, l’anem remenant mentre es caramel·litza, tenint cura que no es cremi.
Quan sigui torrat, el posem a la flamera (o flameres) i tot seguit hi aboquem els ous, el suc i el sucre batuts.
El posem a coure al bany maria, a 180º durant mitja hora.
El traiem i el deixem que es refredi. Quan sigui fred l’aboquem a la safata de servir i l’adornem amb les monges de la taronja i unes fulles de menta fresca.
També el podem acompanyar de nata o de pela de taronja tallada a la juliana i confitada.
4 ous
160gr de sucre
400cc de suc de taronja
Monges de taronja per adornar
Sucre per al caramel

Preparació
Batem els ous amb el suc de la taronja i el sucre. (També hi podem afegir una mica de canyella o de cointreau).
Posem un cassó al foc amb una mica de sucre, l’anem remenant mentre es caramel·litza, tenint cura que no es cremi.
Quan sigui torrat, el posem a la flamera (o flameres) i tot seguit hi aboquem els ous, el suc i el sucre batuts.

El posem a coure al bany maria, a 180º durant mitja hora.
El traiem i el deixem que es refredi. Quan sigui fred l’aboquem a la safata de servir i l’adornem amb les monges de la taronja i unes fulles de menta fresca.
També el podem acompanyar de nata o de pela de taronja tallada a la juliana i confitada.
I... bon profit!
Ets fantàstica, igual parles de les trementinaires que del pastís de taronja!! jajajaj. Petons!
ResponEliminaTe que esta molt bo. Las monges de taronja que son?
ResponEliminaA la cuina sóc impossible. No sabria com començar per aconseguir que aquests ingredients donessis, combinats com expliques, el resultat que ens mostres. Per això, em conformaré amb les fotos i amb imaginar-me que realment me'l puc jalar. Quina pinta!! :))
ResponEliminaGuau quina pinta!!
ResponEliminaM'apunto la recepta.
L'haurem de provar!
ResponEliminaA mi m'encanta provar coses noves.
estic de règim, no m'ho fagis aixó !!!
ResponEliminapetons
Um!!
ResponEliminaAixò la veritat és que fa molt bona pinta. mmmm
ResponEliminahE LLEGIT EL RECEPTE I M'HA FET GANES PROVAR-HO FER PERÓ tenc una pregunta: EL FLAN S'HA DE COURE AL BANY MARIA AL FORN O TAMBÉ VA BÉ AL FOC? GRÀCIES
ResponEliminaGràcies Silenci, no serà tant. Striper, les monges són... no sé com en dieu... els grills? No se m'acut cap altre nom.
ResponEliminaFerran, no és tan difícil, home!, però t'entenc. Helena, Carme, Mai, Miquel... sí que l'heu de tastar, és boníssim, i Te la mà maria... és de taronja... no deu engreixar gaire, oblida el règim! Skatamua és millor posar-lo al forn, però al foc també queda molt bo.
Bon profit!
Hi ha un restaurant a Vilassar de Mar que el fan realment bo. Allà el presenten amb rodanxes de taronja flamejada en un plat rodó de grans dimensions. Boníssim. Quan hi vaig sempre el demano. És d’agrair que escriguis la recepta. Miraré de fer-la.
ResponEliminaUna abraçada.
Aquesta me l'apunto!
ResponEliminaTinc uns ous de gallina de pagès que faran un "flam de taronja de pagès" fantàstic!
Ummmm.... quina bona pinta!!!
ResponElimina;-)
El provaré de fer. Fa bona pinta
ResponElimina