divendres, 21 de desembre del 2007

Les noves tecnologies fan anys



El 16 de desembre de 1947, fa 60 anys, dos investigadors de Bell Labs, John Bardeen i Walter Brattain, van fabricar el primer mòdul elèctric que iniciava l’era de la informàtica i l’electrònica i d’aquí apareixien els transistors , nom que ve de l’anglès “transfer resistor” – resistència de transferència- , i lentament s’anaven instal•lant a les cases.

El 3 de desembre de 1992, fa 15 anys, la xarxa Vodafone, a Gran Bretanya, enviava el primer SMS – Short Message Service- des d’un ordinador portàtil. I un any després, Nokia, enviava el primer missatge per mòbil.




Del transistor, als portàtils, dels portàtils als mòbils,... la tecnologia no para i, com una bola de neu que va muntanya avall, el progrés avança cada dia més ràpidament. De manera, que dia a dia anem descobrint que s’han provat i que s’han presentat nous avenços tecnològics. Per exemple, d’aquí a pocs dies es farà la demostració d’un adaptador inalàmbric que permetrà connectar els ordinadors als monitors sense cap tipus de cable. Certament, som a l’era tecnològica.