diumenge, 3 de febrer de 2008

Balenes: una bellesa en risc d'extinció


"Un jutge australià ha declarat il·legal la caça de balenes en la reserva marítima de l'Antàrtida, una sentència que el Japó no acatarà al·legant que Austràlia no té jurisdicció sobre el territori.""El Japó planeja caçar gairebé 1.000 balenes per a fins d'investigació durant l'estiu antàrtic. Tot i que existeix una moratòria internacional sobre la caça de balenes, el Japó té permís per portar a terme una caça anual per a activitats científiques. Tòquio al·lega que la caça de cetacis és una tradició i que a més cal per fer estudis científics. La seva flota ha matat unes 7.000 balenes durant els últims vint anys.""Els ecologistes contra la caça de balenes han anu
nciat que tornaran a acorralar els baleners japonesos durant tres setmanes més abans d'abandonar les aigües de l'oceà Antàrtic per proveir a Austràlia, llevat que la policia obstaculitzi la seva tasca."
"El capità del 'Sea Shepard' va assegurar que el seu grup està desitjós de "tornar a defensar les balenes"."A bord de l'embarcació de Greenpeace hi ha tres càmeres que graven l'activitat de la flota japonesa --les imatges es poden veure per internet a:
http://www.greenpeace.org/international/photosvideos/live-webcamQuant els queda per desaparèixer en mans de depredadors humans?

10 comentaris:

Striper ha dit...

Seria una pena que la codicia, que no la gana fesin desapareixe aquets animals.

Eva ha dit...

es lamentable com ens estem carregant el planeta....animals, plantes, el clima..... en fi, com diuen mägo de oz "la venganza de gaia tendrás"

Xavi ha dit...

La cacera de balenes, i en general de qualsevol espècie en en extinció (o no extinció), em sembla terrorisme ecològic. És una llàstima, el que esem fent amb els mars i els oceans. I la cacera o pesca indiscriminada, n'és la punta de l'iceerg.
És un plaer veure les fotos que tens penjades en el post.

garmir ha dit...

Hola Nuria:
Quin article i fotos més bòniques. M´ha agradat molt llegir-lo.

Pilarll ha dit...

De vegades sento vergonya de nosaltres mateixos, perquè això ho veiem lluny i ens sembla increïble, però segur que si passés aquí també es continuaria fent

CCgestió - Gestió de confiança ha dit...

Una aportació contundent, unes imatges magnífiques. És d'agrair aquesta sensibilitat.

Mikel ha dit...

es un tema molt complicat i evidentment seria un crim sense perdo acabar amb les balenas.

civisliberum ha dit...

Si no s'actua contra Japo no hi ha res a fer, i segur que no si actuará. El mateis que amb USA amb els acords de Kyoto, no si varen sumar i res va passar.
Aixi van les coses.

Jobove - Reus ha dit...

molt bon post Nuria, ben fet, em de denunciar tot el denunciable i elles valen la pena

petons

Anònim ha dit...

Quines fotos, com podem carregar-nos tot això?