diumenge, 10 de febrer del 2008

Coca de diumenge


Ingredients

250 grams de farina

250 grams de sucre

6 ous mitjans

1 llimona o 1 taronja

2 paquets llevat

1 tassa petita d’oli

1 tassa petita de llet o un iogurt

1 polsim de sal

Elaboració

Primer de tot, engegarem el forn perquè es vagi escalfant. La temperatura ha de ser entre 150º i 170º -depèn del forn.

Prepararem una plata d’anar al forn o un motlle: l’untarem amb mantega o, -com ho faig jo-, amb oli d’oliva i al damunt una mica de farina perquè quedi una capa protectora fina i espolsarem la farina sobrera.

Tot seguit, barrejarem el llevat amb la farina i ho desarem.

Posarem els rovells dels ous, sense les clares, en un bol i hi afegirem el sucre, la pell de la llimona ratllada o de la taronja – o de totes dues-, la llet o el iogurt i l’oli. Ho barrejarem tot (pot ser amb batedora elèctrica).

De mica, en mica, i, i sense deixar de remenar la barreja anterior, hi afegirem el llevat i la farina. Vigilarem que no es facin grumolls. Ho desarem que reposi.



Mentrestant, batrem les clares d’ou a punt de neu i les incorp
orarem a la massa remenant lentament.

Abocarem la barreja a la plata que hem preparat en un inici i la posarem al forn –que ja ha de ser ben calent.

La deixarem que cogui uns 25 minuts sense obrir el forn ja que sinó “baixaria”. Passat aquest temps, podrem obrir el forn i comprovar l’estat de cocció mitjançant un punxó o un petit escuradents. (Si surt net, la coca és prou cuita). Per ser ben cuita, sol necessitar entre 35-45 minuts.

La deixarem refredar i la desmotllarem. La posarem a la plata de servir i l’empolsimarem de sucre. I... bon profit.



Si la feu amb pela de taronja, hi podeu afegir un rajolí de cointreau. Queda boníssima.

En aquesta coca també hi podeu posar pinyons al fons de la safata abans d’abocar-hi la pasta, o bé trossets de poma, barrejats amb la massa.


7 comentaris:

Striper ha dit...

Ostres sort que acabo de berenar, aixo no es una coca es un pecat, al menys incita al pecat de gula.

civisliberum ha dit...

Aquesta foto fa entrar gana.
Vaig a sopar.

zel ha dit...

Jolines, quina gana, ja està bé, Núria, no veus que vull fer règim????

Petons, bonica!

CCgestió - Gestió de confiança ha dit...

Ummmmmm!!!! Ja he agafat un pessic. Quina olor que fa i que n'és de bona!!!

Vier ha dit...

Alça, quina bona cara que fa. Jo en vull una mica!

Anònim ha dit...

Potser ara no, però quan m'independitzi necessitaré aquesta recepta, entre d'altres :p

Jobove - Reus ha dit...

aqui al camp de Tarragona en diem coc i el trobo molt bo, sobretot al dia despres per sucar el café amb llet

felicitats cuinera !!!