Amb la tardor arriba el temps de les castanyes, els moniatos i les carbasses. Un cop celebrada la castanyada i després de menjar uns moniatos ben calentons fets al caliu, ara toca el torn a les carbasses.
Per això us proposo que preparem una senzilla i gustosa sopa de carbassa.
Ingredients:
1 kg de carbassa vermella
150 g de ceba
oli d'oliva
aigua o brou
100 gr de mantega
1/4 l de crema de llet
Sal, pebre bo, nou moscada.
Traurem la pela de les carbasses i de les cebes i les tallarem a talls una mica petits.
Posarem una mica d’oli en una cassola i deixarem que s’escalfi.
Quan sigui calent hi abocarem els trossos de carbassa i ceba i deixearm que es dauri i s’estovi una mica.
Quan la carbassa i la ceba siguin toves, les abocarem al damunt l’aigua i/o el brou.
Hi tirarem la sal i deixarem que cogui a foc viu durant uns vint minuts.
Passats aquests minuts, hi abocarem la crema de llet, la nou moscada i la remenarem bé. Deixarem que cogui deu minuts més i la tastarem.
Si cal, la rectificarem de sal.
Passarem la sopa per la batedora i hi posarem un polsim de pebre.
La servirem en un plat blanc, de manera que no trencarem amb la teoria del color de Leonardo da Vinci que definia que un plat havia de tenir com a màxim tres colors, un 50% del color dominat del menjar; un 40% del recipient i un 10% de la decoració o guarnició, que en aquest cas pot ser de nous o de ceba caramelitzada.
Per això us proposo que preparem una senzilla i gustosa sopa de carbassa.
Ingredients:
1 kg de carbassa vermella
150 g de ceba
oli d'oliva
aigua o brou
100 gr de mantega
1/4 l de crema de llet
Sal, pebre bo, nou moscada.
Traurem la pela de les carbasses i de les cebes i les tallarem a talls una mica petits.
Posarem una mica d’oli en una cassola i deixarem que s’escalfi.
Quan sigui calent hi abocarem els trossos de carbassa i ceba i deixearm que es dauri i s’estovi una mica.
Quan la carbassa i la ceba siguin toves, les abocarem al damunt l’aigua i/o el brou.
Hi tirarem la sal i deixarem que cogui a foc viu durant uns vint minuts.
Passats aquests minuts, hi abocarem la crema de llet, la nou moscada i la remenarem bé. Deixarem que cogui deu minuts més i la tastarem.
Si cal, la rectificarem de sal.
Passarem la sopa per la batedora i hi posarem un polsim de pebre.
La servirem en un plat blanc, de manera que no trencarem amb la teoria del color de Leonardo da Vinci que definia que un plat havia de tenir com a màxim tres colors, un 50% del color dominat del menjar; un 40% del recipient i un 10% de la decoració o guarnició, que en aquest cas pot ser de nous o de ceba caramelitzada.
Bon profit.
11 comentaris:
a mi m'agrada molt la sopa de carbassa.
Qui menja sopes se les pensa totes!
Si no us agrada la crema de llet podeu fer la mateixa sopa sense.
Posats a parlar de sopes us vull recomanar FESTIVAL DE SOPES DEL MÓN MUNDIAL DE 9 Barris Acull
Viena Edicions
Sopes d´aquí, d´allà i més enllà, riquesa culinària d´arreu del món.
Que boniques són les carbasses!
La carbassa no és que em digui massa cosa, jeje.
Però ja que t'has posat el davantal i plantificat davant els fogons, vaig a preparar jo també una recepta...
ben bona
segur!!
salut!
Hi poses un tros de botifarra negra i com una reina filla.
El cap de setmana em van donar 10 kg de carbassa i no sabia què fer-ne. Ara ja en tinc la solució. Convidar tot el veïnat a menjar sopa !!
A casa no en fem sopa, en fem crema -o això en diem-. L'acabem lligant-la amb formatge gorgonzola i la servim a la mateixa carbassa buida i escalfada al forn. Salut!
A mi també m'agrada la sopa de carbassa!
El carbassa m'agrada per ser el meu color corporatiu, la carbassa... bé, si puc triar prefereixo escudella.
Va mira, la provo, que no es digui.
Hola Núria
Qu eet sembla si poso aquesta recepta teva linkada al bloc de l'aula aixi coneixen la nostra cuina
Visita aquesta si pots avui www.espurna.cat
Trobo boníssima la crema de carbassa. Aquesta recepta amb la variant de la ceba s'ha de provar.
Publica un comentari a l'entrada