Ingredients
8 rovells d’ou
250 gr. de sucre
40 gr. de midó
1l de llet
Pell d’una llimona
1 branca de canyella
Elaboració
Del litre de llet, n'agafarem un got i la desarem a part. La resta de la llet la posarem al foc. en un ansat. Quan comenci a ser calenta, hi tirarem la pell de la llimona i la canyella. Deixarem que bulli uns cinc minuts. Tot seguit, la traurem del foc i la desarem un moment que reposi.
Mentrestant, barrejarem els rovells de l’ou i el sucre i els treballarem fins que quedi una massa suau i cremosa.
A part, barrejarem el midó amb la llet freda del got( hi ha qui prefereix que sigui tèbia). Evitarem que quedi cap grumoll.
Abocarem la barreja de llet i midó a la massa de rovell i de sucre i ho remenarem bé perquè quedi uniforme.
Agafarem la llet que havia bullit i la colarem. La posarem a coure a foc moderat. Hi afegirem la barreja anterior. Ho remenarem sense parar, sempre en el mateix sentit. Quan es comenci a fer una petita capa i a espessir-se, tancarem immediatament el foc. No pot bullir. Continuarem remenant una estoneta la barreja i ja tindrem la crema al punt.
Només restarà repartir-la en cassoletes individuals i deixar que es refredi. Es pot menjar així o bé amb una petita capa de sucre torrat i cruixent, al damunt.
Una bona crema i... a llepar-se'n els llambrots!
250 gr. de sucre
40 gr. de midó
1l de llet
Pell d’una llimona
1 branca de canyella
Elaboració
Del litre de llet, n'agafarem un got i la desarem a part. La resta de la llet la posarem al foc. en un ansat. Quan comenci a ser calenta, hi tirarem la pell de la llimona i la canyella. Deixarem que bulli uns cinc minuts. Tot seguit, la traurem del foc i la desarem un moment que reposi.
Mentrestant, barrejarem els rovells de l’ou i el sucre i els treballarem fins que quedi una massa suau i cremosa.
A part, barrejarem el midó amb la llet freda del got( hi ha qui prefereix que sigui tèbia). Evitarem que quedi cap grumoll.
Abocarem la barreja de llet i midó a la massa de rovell i de sucre i ho remenarem bé perquè quedi uniforme.
Agafarem la llet que havia bullit i la colarem. La posarem a coure a foc moderat. Hi afegirem la barreja anterior. Ho remenarem sense parar, sempre en el mateix sentit. Quan es comenci a fer una petita capa i a espessir-se, tancarem immediatament el foc. No pot bullir. Continuarem remenant una estoneta la barreja i ja tindrem la crema al punt.
Només restarà repartir-la en cassoletes individuals i deixar que es refredi. Es pot menjar així o bé amb una petita capa de sucre torrat i cruixent, al damunt.
Una bona crema i... a llepar-se'n els llambrots!
La crema
quan crema
no és bona crema.
Cal deixar-la reposar
i posar-la a la nevera
per fer postres l'endemà.
L'endemà fa un tel gruixut
que si se'l toca per sobre
sembla ben bé de vellut.
Dessota hi ha un mar molt dolç
que fa ben poques onades
i agrada a moltes i a molts.
La crema
quan crema
no és bona crema.
Miquel Martí i Pol
11 comentaris:
Es un dels postres que mes m'agrada fer... Aquests teustenen molt bona pinta.
Com va provocant al personal.
M'he espantat....
He pensat que havia d'anar a dormir deseguida... La culpa la té el cuiner, que jo diria que em pica l'ullet!!!! ja,ja,ja
És bona la crema, eh!!! ummmmmmm...
A mi més que fer-la el que m'agrada és menjar-me-la!
;)
Merci per la recepta...el midó, on el compro? D'això no en tinc!
Zel,
el midó el resols amb la Maizena que trobaràs a qualsevol super.
Nyam nyam! Quina bona pinta!
Com totes les receptes ... Boníssima. Cada vegada que veig un títol de recepta ,el davantal ja es posa tot sol!!
Més val que no provi de fer-la, jo. Ara que, això sí, me'n menjaria sense parar; com m'agrada!!
Salut, Núria.
Sembla molt meravellosa i gusta molt bo, estic segura!
Bona setmana!
Diguem llaminer però fins i tot, la caçoleta...
Publica un comentari a l'entrada