dissabte, 15 de setembre del 2007

Internacionalització de les empreses catalanes

La internacionalització de les nostres empreses és imprescindible per mantenir el creixement econòmic del nostre país. Per a això, hi ha uns eixos bàsics que cal potenciar:

El coneixement de la llengua anglesa, llengua de comunicació internacional bàsica per poder sortir a l’exterior a invertir, comprar i vendre.

L’increment de la inversió en R + D, una inversió, en aquests moments, molt inferior a la dels països més desenvolupats de la Unió Europea.

La millora substancial de les infraestructures: com la potenciació de l’eix ferroviari de la costa mediterrània, la millora d’accessos als ports, especialment al de Barcelona, l’ampliació de l’aeroport amb vols intercontinentals,...

La formació bàsica per a tothom, al marge de modificacions supeditades als canvis polítics, i impuls de la formació professionalitzadora i de la formació contínua de les persones treballadores.

Sense la millora de tots aquests eixos, serà molt difícil mantenir la competitivitat en el comerç exterior. I no oblidem la dita que res és manté, o progressa o retrocedeix.