divendres, 28 de setembre del 2007

La fruita: menja deliciosa?



La fruita és una menja deliciosa i molt saludable, segons diuen els metges. Però la fruita que mengem pot arribar a tenir una qualitat força dubtosa.

Mai sabem quins productes s’han tirat a l’arbre o a la fruita directament per protegir-la de fer-se malbé. Sembla que hi ha productes tòxics, que des del moment que es ruixen a quan es recull la fruita ha de passar una quantitat de dies mínima. Es respecten aquests dies? Com ho podem saber? Crec que no hi ha cap sistema.

El que és habitual és que la fruita es culli més aviat del que la colliríem si la tinguéssim a l’hort o al jardí de casa. Collir la fruita massa aviat, minva el gust i la dolçor. Poques vegades tenim la seguretat de saber d’on prové. Fruita que sembla autòctona i collida madura, pot haver arribat de qualsevol país del món i haver-se recollit ben verda i madurat en el trajecte i el magatzem. Per saber d’on prové cal que ens fixem en les etiquetes.

I així podríem continuar pensant en tot el procés que segueix fins que arriba a la nostra cistella. I plantejar-nos si realment és tan sana.

El que sí us recomano és que no oblideu de rentar-la bé abans de menjar-la.