dilluns, 24 de març del 2008

Estudiem?


Demà comencen les preinscripcions per escolaritzar els infants que el proper setembre començaran el primer curs d’Educació Infantil de segon cicle (P3), per l’alumnat que ha d’iniciar l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) o per a l’alumnat que necessiti canviar de centre. Posteriorment, seguiran les d'estudis postobligatoris, escoles bressol,...

Són dies de neguit per a pares i famílies. A una fase prèvia, de demanar informació de les escoles més properes, dels projectes educatius, aprofitar les jornades de portes obertes per veure les aules, conèixer el professorat,... la segueix una altra, que comença demà: la sol·licitud de plaça en un centre, el seguiment del procés per saber si l’infant es podrà escolaritzar a l’escola escollida, la matrícula,...

Són moltes les famílies que estan amoïnades, per això les escoles, les Oficines Municipals d’Escolarització dels ajuntaments i el Departament d’Educació ofereixen el màxim d’informació clara i detallada. Si us interessa consultar-la, cliqueu AQUÍ.

L'etapa obligatòria s'acaba amb l'ESO, però no tot l'aprenentatge. Hi ha un munt de possibilitats formatives per continuar estudiant, tant si s’ha aprovat l'etapa obligatòria, com no: des de Cicles Formatius, a Batxillerats, a Programes de Qualificació Professional,... Si aquesta és la informació que cerqueu, informeu-vos-en clicant AQUÍ.

Si voleu seguir estudiant, o hi voleu tornar i no teniu gens clar què cursar, no sabeu què us agrada, quins estudis us seran més fàcils, quines aptituds teniu,... us proposo que aprofiteu una estona per navegar per aquests webs:

http://www.gencat.cat/educacio/saloensenyament/

http://www.gencat.cat/educacio/saloensenyament/com-soc.htm

http://www.gencat.cat/canaleducacio/estudiaracatalunya/site/FormacioProfessional/64.html

http://www10.gencat.net/dursi/ca/un/fp.htm

I si ja heu cursat estudis postobligatoris i voleu endinsar-vos en el món universitari, a part de l’enllaç anterior del Saló d’ensenyament, podeu consultar aquest altre enllaç:

http://www10.gencat.net/dursi_estudiaracatalunya/AppJava/ca/index.jsp

Com podreu comprovar, a internet hi ha molta més informació que la que us detallo i més específica. Ara que l'accés a la informació és tant còmode, aprofitem-la!


8 comentaris:

Sergi ha dit...

Quin gran bé que ha fet internet pel tema d'aconseguir informació. Ara ja no preguntem ni anem enlloc a informar-nos, es busca al google i gairebé sempre es troba qualsevol cosa. Si ho haguéssim tingut igual de fàcil a la nostra època per saber per on tirar... és clar que abans tampoc no hi havia tantes opcions, oi, o caixa o faixa.

zel ha dit...

Calla, calla, que ja em vénen tots els mals, a veure si el meu fill petit aconsegueix quedar-se un curs més a l'IES, coi d'EAP... vaja, ja em menjo l'olla, de moent anem aguantant a la UEC...
Petons, reina!

Ferran Porta ha dit...

Molt bé aquest post "educatiu", Núria. I què dir de la gran Streisand! :-)

Striper ha dit...

A la meva escola encara falta pero deunido el merder que es forma.

Mikel ha dit...

ufff que complicat , el dia que em toqui buscar ja m´ho mirare amb calma , de moment res de res jejeje

Jobove - Reus ha dit...

no hauria de ser tot tan complicat, és necesiten estudis per matricular als nens

DooMMasteR ha dit...

Jo trobo que el període de preinscripció dura molt poc, no creieu?

Què t'anava a dir ha dit...

Molt pràctic i entenedor aquest posit.