dimecres, 12 de desembre del 2007

Cap al tractament i manipulació de fotos



La fotografia és un art que juga amb la manipulació i tractament de les imatges en la cerca d’un disseny (grafis) concret, mitjançant el joc amb la llum (phos).





De la fotografia estereostòpica en què els objectes eren reproduïts en una superficie plana i que aconseguien donar profunditat a les imatges fent ús de la perspectiva, a la fotografia digital, capturada per ginys electrònics, ha passat poc més que un segle.







Si a més, tenim en compte el potent programari existent de manipulació de fotos, que és a l’abast de qualsevol persona amb afició i temps,...




...no és estrany que poguem gaudir de fotos com les que acompanyen aquest escrit.







7 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Els programes per a retocar fotografies ens permeten jugar de maneres molt imaginatives i crear noves imatges molt suggerents com les que ens mostres. A mi m'agrada fer-ho, quan puc.

Joana ha dit...

Reconec que la fotografia és un art. I retocar també, perquè en definitiva és buscar imatges diferents i crear bellesa.
Bona nit Núria!

LoveSick ha dit...

una vegada vaig parlar amb una amiga al voltant de la realitat o no de la fotografia: per a ella la fotografia havia d'ésser completament realista i per a mi sugerent, il·lusòria, perquè l'acte de fotografiar en si mateix ja és per si mateix una forma crear una fantasia

Jordi Pinyol ha dit...

Sense cap mena de dubte es poden fer autèntiques obres d'art amb els programes de tractament d'imatges. Només cal una mica de temps i molta imaginació.
:)

Mikel ha dit...

segur que totes les ties de l´interviu i el playboy no existeixen i estan retocades.

Jobove - Reus ha dit...

les ties del Play Boy son ologrames i no existeixen com diria el Woody

la fotografia és art

salutacions

Pilarll ha dit...

Amb la fotografia es poden fer meravelles. Però és pot parlar de fotografies a aquestes imatges retocades que gairebé són una obra d'art en si mateixa? No hauria de ser simplement un reflex de la realitat.