diumenge, 2 de desembre del 2007

Desembre acabarà amb l'Home dels Nassos...




Ja hem encetat el darrer mes del calendari i poc a poc es desgranen els dies que ens conduiran a l'últim dia, el 31 de desembre. Data que tanca un calendari que ens ha conduït per dies de felicitat i dies de neguit; de festa i de treball.


El 31 de desembre és el dia que hom acostuma a fer balanç de com s’ha viscut i actuat durant l’any que acaba i a reflexionar i imposar-se bones intencions i propòsits per a l’imminent any que comença.


Per als infants és el dia que surt al carrer l’Home dels Nassos, l’home que té tants nassos, com dies té l’any, el dia 31 de desembre.


L’Home dels Nassos és un dels personatges que mantenen l’encant de la màgia i de la intriga a un dels dies que per als infants és dins les festes més especials de l’any.

Per això, és costum que els pares o els avis convidin la mainada a sortir al carrer o a la plaça perquè vigilin l’arribada d’aquest home tan especial.

És aleshores que si te’ls trobes,... no has de deixar passar l’oportunitat de preguntar-los: Has vist l’Home dels Nassos?

És fantàstic veure com s’arrodoneixen els ullets, et miren fixament i diuen: No, no l’he vist.

La nostra resposta no es fa esperar: No l’has vist?, però si acaba de passar! Veuràs com els ulls encara es fan més grossos i amb una espurna de neguit t’interroguen encuriosits.


Com que em consta que hi ha uns joves lectors d’aquest bloc que encara no saben qui és l’Home dels Nassos... em permetré la llicència de no posar-ne cap foto fins el dia 31 a la tarda, quan potser ja l’hauran vist. I, donat que diuen que l’Home dels Nassos es relaciona tradicionalment amb l’arbre com a símbol de l’any, aquesta foto és la que poso, la d’un bonic arbre.


I deixeu-me acabar amb una endevinalla que mostra la relació de l’arbre amb l’any:

Un arbre amb dotze branques,

A cada branca quatre nius,

A cada niu, set ouets,

I cada ouet és batejadet.

3 comentaris:

Mikel ha dit...

quins records aixo de l´home dels nassos jejeje

Cosme Garrell i Guiu ha dit...

Moltes gràcies Núria com sempre demostres generossitat i saber fer les coses segur que t'ho agraïrant molt
Gràcies de nou

Nancy Stuvel ha dit...

gracias por la info sobre l'home dels nassos, te encontré por google, porque escribo en mi blog (holandés) sobre la enorme cantidad de fiestas decembrinas .. un saludo cordial.