dilluns, 10 de desembre del 2007

Tres dies d'escapada

Us he de ser sincera,...

Us he abandonat tres dies. He fet una escapada, breu, però plena de bellesa. He viatjat, primer, de l’Empordà a l’Alta Garona, o Garona-Nauta, en occità. A Muret, un municipi d’uns vint-i-pocs mil habitants que és a uns vint quilòmetres de Tolosa. No us puc negar que em feia il·lusíó passejar pels carrers de Muret, una població que va ser molt important per a la història de Catalunya -recordeu la Batalla de Muret, 1213 en la qual morí Pere el Catòlic en la lluita liderada per Simó de Montfort. A l’església del municipi, que té un campanar molt bonic, manté en un lateral una inscripció que fa referència a la batalla.

Visitat Muret, i després d’un sopar excel·lent al restaurant La Bohême, un bon descans i al matí, ben aviat,... amb tota la tranquil·litat que permeten les vacances, no haver de respectar horaris, i sense telèfon, ... faig camí cap a Foix.

De la ruta presa, us puc parlar d’un paisatge preciós, ple de muntanyes vermelloses i ocres, degut a falgueres tardorenques i fulles caigudes; de valls amb poblets petits, de campanars rosats, de vaques i cavalls menjant lliurement pels prats.

I de l’Alta Garona a l’Arièja, nom vinculat al riu que la travessa i seu de l’antic Comtat de Foix, comtat independent durant l’edat Mitjana i que té com a nucli principal, Foix, que s’estén a la falda del majestuós castell que podeu veure a la foto.

Però, tot el que és bo s’acaba i els parèntesi també... així que... amb un somriure us dic... ja torno a ser aquí i com la majoria de mortals... demà... cap a treballar.

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

quina foto del castell de Foix mes bonica agafan ganes de anar-hi
ven tornada