dissabte, 14 d’abril del 2007

Qui educa?



Quan sentim la paraula educació, la primera imatge que ens ve al cap és vinculada a un edifici escolar, sigui llar d'infants, escola, institut o universitat. Ens cal una segona reflexió per anar més enllà del concepte.I és que "educació" és una paraula que està vinculada en totes les accions i actituds del nostre dia a dia. Educar, bé o malament, educa tot i tothom.


Tot i que sovint caiem en el parany de considerar l'escola com el màxim responsable de l'educació, és la família i el seu entorn qui són l'ànima, l'eix principal de l'educació de les persones.


Així mateix, les persones no són elements aïllats, sinó que la seva suma conforma una societat que segons es desenvolupi, les prioritats que tingui i les actituds que adopti, influiran d'una manera o altra en la conformació de la nostra educació. Per exemple, educarà diferent una societat que prioritzi la netedat de les ciutats, l'ordre, el civisme,... a una altra que prioritzi el desordre urbanístic, el lleure nocturn malentès,... Amb quina us quedeu?