dimecres, 10 d’octubre del 2007

Una curiositat de la llengua

L’ODRE NO IPMOTRA

SGEONS UN ETSDUI D’UNA UIVENRSTIAT AGNLSEA, NO IPMOTRA L’ODRRE EN QUÈ ETSAN ERSCIETS LES LLTEERS, L’ÚICNA CSOA IPORMTNAT ÉS QUE LA PMRIREA I L’ÚTLIMA LLTERA SGIUIN ECSRITES EN LA PSIOCIÓ COCRRTEA. LA RSTEA PDOEN ETSAR TTAOLMNET MAMAENLT I TOT I AXII PORDÀS LELRIG-LES SNESE POBRLEEMS. AXIÒ ÉS PQUERÈ NO LELIGM CDAA LTLERA PEL QUE ÉS, SNIÓ QUE LELIGM LA PAAULRA EN UN TTO. PRESNOAMELNT, EM SMLBEA ICRNEILBE QUE TNATS ANYS DE COLGELI SE’N VGIAN A LA PENYUTA. PSASA AQESUT MISATSGE A TTOS ELS TUES AIMCS I AGIUEMS I QADUREAN AMB LA BCOA OETBRA

7 comentaris:

Pilarll ha dit...

Per casualitat he descobert el teu bloc i aquest post, m'he pres la llibertat de citar-lo a una pàgina web de curiositats.
espero que no et molesti, la pàgina es http://www.curiositats.cat/index.php (de moment ara son 2 quarts de 9 i encara no l'han publicat, suposo que si ho mires demà ja sortirà).

Què t'anava a dir ha dit...

Si es veritat i si et deixes alguna lletra que no sigui la primera tambe s'enten. Som així de facilons, encar que a vegades volem ser més complicats, pero al final se'ns veu el llautó.

Unknown ha dit...

Ai pilarll, moltes gràcies !! No em molesta, al contrari!

Pilarll ha dit...

Núria em sap greu però m'han dit que aquesta curiositat ja l'han publicat anteriorment.
De totes maneres es molt bona, i ho torno a dir, ja no tant perquè és sorprenent, sinó per les aplicacions que podria tenir en l'ensenyament dels idiomes.

Anònim ha dit...

Ja ho havia vist algun cop això de canviar l'ordre de les lletres.

M'ha agradat molt la música que tens al bloc.

civisliberum ha dit...

Es molt bo. A estat un encert descobrir e. teu blog

Unknown ha dit...

Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris. És evident que no ho he inventat jo, però altrament, és un sistema de lectura ben curiós