Ingredients:
1 pollastre de pagès
2 escamarlans per persona
2 cebes
3 o 4 tomates de penjar (madures)
3 o 4 grans d'all
1 grapat d'ametlles
2 o 3 carquinyolis
brou
Com es prepara:
Tallarem el pollastre i el salpebrerem
Picarem la ceba, ben picada menuda.
Pelarem les tomates i els traurem els grans. Les
ratllarem.
Agafarem una cassola de terrissa o de ferro colat. Hi
posarem oli d’oliva i encendrem el foc. Quan l’oli sigui calent sense que
fumegi, hi posarem el pollastre i els alls sencers. Ho enrossirem. Un cop sigui
tot ros, ho traurem de la cassola i ho desarem a part.
Agafarem els escamarlans, els salarem i els posarem a
la cassola perquè s’enrosseixin, també, una mica. Els traurem.
Abaixarem una mica el foc i en el mateix oli hi
posarem, la ceba ben picada perquè s’enrosseixi i quan sigui daurada hi
abocarem la tomata ratllada. Anirem remenant fins que la barreja hagi assolit
una consistència de melmelada.
Un cop el sofregit estigui al punt, hi incorporarem
els trossos de pollastre –hi ha qui l’enfarina- i continuarem remenant fins que
el pollastre s’hagi escalfat. Si cal, hi anirem afegint una mica de brou de
carn, lleuger o si no en tenim, d’aigua – hi ha qui hi afegeix cava.
Quan el pollastre sigui calent, el cobrirem amb brou o
aigua. Deixarem que cogui uns deu minuts i hi afegirem els escamarlans.
Farem una picada amb els alls enrossits, les ametlles,
els carquinyolis, el julivert i, si voleu, una mica de xocolata ratllada.
Abocarem la picada a la cassola. Deixarem que cogui una estona més, fins que el
pollastre sigui ben tendre, i tancarem el foc.
Arribats en aquest punt, ja hem elaborat el pollastre
amb escamarlans. No obstant, si em voleu fer cas, esperarem a menjar-lo
l’endemà, serà molt més bo, ja que és dels plats que per assaborir-lo plenament
s’ha de deixar reposar i tornar a escalfar.
6 comentaris:
com ets, que ens vols fer mal, que ja no tenim edad d'aquests suculents plats, que son mes de les mojetes amb patates naltros, jajaja.
petonets cuinera
Jo, Núria jo també en faig d'aquestes receptes tant bones, però les fa millor la meva mare, je,je...
Bones Festes i al tanto amb les receptes eh??
Tard, et dono les gràcies, provaré de fer-lo, i dels resultats en seràs degudament informada!!!
bonissim gracies!!!!!!!!!!!!!!
bonissim gracies!!!!!!!!!!!!!!
Aquest cap de setmana la meva dona i jo, intentarem fer el pollastre amb escamarlans!!!!! gràcies per la recepta del teu blog...
Publica un comentari a l'entrada