diumenge, 23 de desembre del 2007

Una altra recepta: Pollastre amb escamarlans


Ingredients:

1 pollastre de pagès
2 escamarlans per persona
2 cebes
3 o 4 tomates de penjar (madures)
3 o 4 grans d'all
1 grapat d'ametlles
2 o 3 carquinyolis
brou

Com es prepara:
Tallarem el pollastre i el salpebrerem
Picarem la ceba, ben picada menuda.
Pelarem les tomates i els traurem els grans. Les ratllarem.
Agafarem una cassola de terrissa o de ferro colat. Hi posarem oli d’oliva i encendrem el foc. Quan l’oli sigui calent sense que fumegi, hi posarem el pollastre i els alls sencers. Ho enrossirem. Un cop sigui tot ros, ho traurem de la cassola i ho desarem a part.
Agafarem els escamarlans, els salarem i els posarem a la cassola perquè s’enrosseixin, també, una mica. Els traurem.
Abaixarem una mica el foc i en el mateix oli hi posarem, la ceba ben picada perquè s’enrosseixi i quan sigui daurada hi abocarem la tomata ratllada. Anirem remenant fins que la barreja hagi assolit una consistència de melmelada.
Un cop el sofregit estigui al punt, hi incorporarem els trossos de pollastre –hi ha qui l’enfarina- i continuarem remenant fins que el pollastre s’hagi escalfat. Si cal, hi anirem afegint una mica de brou de carn, lleuger o si no en tenim, d’aigua – hi ha qui hi afegeix cava.
Quan el pollastre sigui calent, el cobrirem amb brou o aigua. Deixarem que cogui uns deu minuts i hi afegirem els escamarlans.
Farem una picada amb els alls enrossits, les ametlles, els carquinyolis, el julivert i, si voleu, una mica de xocolata ratllada. Abocarem la picada a la cassola. Deixarem que cogui una estona més, fins que el pollastre sigui ben tendre, i tancarem el foc.
Arribats en aquest punt, ja hem elaborat el pollastre amb escamarlans. No obstant, si em voleu fer cas, esperarem a menjar-lo l’endemà, serà molt més bo, ja que és dels plats que per assaborir-lo plenament s’ha de deixar reposar i tornar a escalfar.

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

com ets, que ens vols fer mal, que ja no tenim edad d'aquests suculents plats, que son mes de les mojetes amb patates naltros, jajaja.

petonets cuinera

Montse ha dit...

Jo, Núria jo també en faig d'aquestes receptes tant bones, però les fa millor la meva mare, je,je...
Bones Festes i al tanto amb les receptes eh??

Anònim ha dit...

Tard, et dono les gràcies, provaré de fer-lo, i dels resultats en seràs degudament informada!!!

Alba ha dit...

bonissim gracies!!!!!!!!!!!!!!

Alba ha dit...

bonissim gracies!!!!!!!!!!!!!!

Unknown ha dit...

Aquest cap de setmana la meva dona i jo, intentarem fer el pollastre amb escamarlans!!!!! gràcies per la recepta del teu blog...