dimecres, 7 de maig del 2008

No s'acabarà mai?


Què fan aquests joves enfilats en una grua de les obres de la Sagrada Família? Com hi han arribat?

Arribar-hi els va ser fàcil. Comenten que van entrar a la Sagrada Família amb el carnet d’estudiants i que en adreçar-se al sector d’obres, l’únic impediment que van trobar van ser els comentaris dels obrers que, entre altres coses, els deien que anessin en compte de no fer-se mal.

L’objectiu? Quedar-se a dalt de la grua fins dissabte que és quan hi ha unes de les principals manifestacions per reclamar que s’alliberi un jove terrassenc, en Francesc Argemí, Franki; empresonat fa deu dies després que el Tribunal Constitucional espanyol ha desestimat el recurs contra la sentència que el setembre de 2004 va condemnar-lo a dos anys i set mesos de presó per ultratge a la bandera (espanyola), desordres públics i atemptat contra l'autoritat, en una cercavila que va tenir lloc durant la festa major de Terrassa el 2002.



Us recomano que mireu el vídeo de Vilaweb, on trobareu la informació més detallada.

Amb aquesta notícia, amb aquestes imatges,... no podem fer res més que indignar-nos. L’olor de la primavera es barreja amb l’olor de ranci que encara queda en algunes obagues del nostre país. Encara hi ha “sots feréstecs”, amb personatges poc clars, amb idees ancorades segles enrere, que es mouen per camps teòricament “democràtics” on un munt de representants de la nostra societat prioritzen sortir a la foto, que defensar un ideal. On polítics que es diuen independentistes o que es diuen demòcrates, giren la cara i es guarden prou de moure un dit per defensar els drets de la ciutadania que representen.






9 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Viatjant pel món et pots trobar sorpreses desagradables si no acates les normes del país que visites. Segur que en Franki tenia raons suficients per despenjar una bandera que no considera seva com molts de nosaltres. Tant ell com d'altres no som conscients de la repercusió d'aquests actes, potser no coneixem prou l'abast de la simbologia d'un país que no ens estima més que pels calés, un país que té unes normes surrealistes i empresona per aquest acte i no ho fa en altres casos, on surten per la porta al poc d'haver entrat. Nosaltres no som d'eixe món, no?

Striper ha dit...

Aqui cal dir allo de " en este pais la justicia es un cachondeo"

Què t'anava a dir ha dit...

Encara tenim moltes banderes que ens empresonen dins seu. Això de les banderes és una cosa que hauríem de tenir superarada i només veure-la d'un forma sana.

Anònim ha dit...

És indignant que per un tros de roba es pugui estar tants anys a la presó.

Eli ha dit...

Fa uns dies, vaig deixar un regalet per tu en el meu blog, perque m'agrada molt el teu...
Vens i li fas una ullada...
Potser, ets una blocaire que no t'agraden les cadenes de premis.... però noia, crec que aquest tel mereixes!
Petons

Josep B. ha dit...

Potser la judicatura s'ho hauria de fer mirar. Tna greu és fer malbé un drap? Tant com per assegurar-se que un nano vagi a presò mentre un esèculador pot destrossar el país impunement? Potser haurem de fer malbé molts draps, potser haurem de plantejar-nos fer com "El Jueves", repetir el "delicte" de tal manera que s'hagin de rendir a l'evidència.

No m'agrada cremar els símbols de ningú però no te perquè ser delicte.

Montse ha dit...

Crec, que no cal cremar, ni fer cert vandalisme que s'ha fet últimament, jo no sento la bandera espanyola com la meva, passo, i sé el que sento, però per això no faré cap acte que impliqui emnsypreu per un altre.
Crec que la millor manera de que s'assabentin de que no ens importa ni ens sentim com ells es no fer.ne cas.
A més a més hi ha coses més importants ara mateix que defensar, per exemple el cartalinisme, la llengüa, etc, la societat en general.

civisliberum ha dit...

Aquets dies fará un any que en guanyar la lliga Real Madrid, a Reus uns seguidors del equip blanc tregueren un parell de senyeres catalanes de l'Ajuntament de Reus y les cremaren a la plaça. Varen ser plenament identificats (l'un era de Xile) i sabeu que els hi a pasat.....RES DE RES. Que no em sembla malament (si en el cas del Xilé) pero comparat amb el que li ha pasat aquest moi pes despenjar la bandera d'Espanya (2 anys)em sembla plenament desproporcionat i amoral.
Per altra banda aquets jutges deixen al carrer als violadors, pederastes i assasins.
DONEN GANES DE FERSE INDEPENDENTISTA

Anònim ha dit...

"L'olor de primavera es barreja amb l’olor a ranci”. És ben veritat. Si volen respecte cal que es facin respectar. No ho fan matant puces a canonades.
Crec, però, que cal respectar els símbols, per més que aquests no ens representin.