diumenge, 27 de gener del 2008

El poble basc fa costat a Atutxa

Al costat de l'expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa, Kontxi Bilbao i Gorka Knörr, desenes de milers de persones, amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe, els seus dos antecessors en el càrrec -José Antonio Ardanza i Carlos Garaikoetxea- i líders de PNB -Iñigo Urkullu- EA -Unai Ziarreta- i EB -Javier Madrazo- al capdavant, es van manifestar ahir a la tarda pel centre de Bilbao, per mostrar el rebuig a la condemna del Tribunal Suprem contra Atutxa, Bilbao i Knörr, per no haver dissolt l'any 2003 el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak, suposat hereu de Batasuna.

No podem perdre de vista que, les persones a qui es condemna, no són delinqüents o presumptes terroristes, sinó que es tracta de representants del Parlament, elegits democràticament pel poble basc.

En aquesta condemna, cal sumar-hi que Ibarretxe també és acusat d'haver mantingut converses amb Batasuna i que està en el punt de mira per la seva insistència en els valors del diàleg i en la necessitat d'assegurar el dret a decidir; i que aquesta setmana s’ha fet pública l’activació judicial contra , Acció Nacionalista Basca (ANB) i el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK), considerats, pel govern espanyol, partits abertzales, fills de Batasuna.

Tot plegat és un intent dels espanyols d’anul·lar els drets d’un poble, que, com el nostre, fa massa anys que ha de lluitar per recuperar la llibertat.

No obstant, ni el poble basc, ni el poble català, ens rendirem a aquesta, ni a cap tipus de censura.

8 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

em sap greu dir-te que no serem lliures fins que no manin les dretes i aixó sempre ha estat així
no en fagis dir el perqué

naltros també estem amb el poble basc

petonets

zel ha dit...

Noia, serem clòniques? Jo també els he anomenat! petons!

Striper ha dit...

Evidement s'ha de estar en contra de qualsevol intent de penalizar las idees.

Anònim ha dit...

Hem de defensar que els representants democràticament elegits del poble basc fomentin el diàleg en una societat massa dividida per l’enfrontament. És fa necessari el diàleg a Euskalerria i el govern d’Espanya s’equivoca posant entrebancs d’aquesta mena. Dialogar no s’hauria de considerar delicte.
El que sap greu és que al mig del diàleg alguns continuïn posant bombes i matant indiscriminadament gent innocent. Cal que aprenguin també a dialogar. Aquests i els altres.

Anònim ha dit...

Últimament estic llegint que es fan moltes manifestacions a Euskal Herria amb gran afluència. I totes ben fonamentades a causa de la repressió espanyola.
Doncs res, que segueixin així, que la violació sistemàtica dels drets de llibertat de pensament, reunió, etc. conduiran a l'estat espanyol a la seva desintegració molt abans del que ho faria si haguéssim de seguir el full de ruta català, conformista i de submissió permanent, amb respostes espanyoles encobertes i de poca transcendència mediàtica.

Per una lluita comú,
gora Euskal Herria askatuta!

Anònim ha dit...

Espero poder veure algun dia el poble català tan unit com el basc a l'hora de defensar els seus interessos.

Pilarll ha dit...

Si, hauriem d'anar els dos pobles junts. Tindriem més força

Carme Fortià ha dit...

Sempre hi ha qui vol empresonar les idees, sense conèixer que aquestes tenen vida pròpia i s'escampen amb el vent, amb el sol, i són difícils d'aturar.

Tot plegat és força indignant.