dilluns, 26 de novembre del 2007

Del desconcert a l'acuditAvui havia decidit que parlaria de l'educació, que faria referència a l'informe de "L'Estat de l'Educació a Catalunya. 2006-2007". Havia escrit un llistat de les causes que penso que influeixen en "el diferencial d'èxit" (terme genialment aportat per Salvador Cardús en el programa Àgora d'aquest dilluns) de l'alumnat del nostre país. Però sincerament, alguns comentaris del debat me n'han fet perdre les ganes.
Per acabar d'arrodonir el vespre, apareix un anunci de Repsol i, sorpresa!, resulta que la persona que "recita" l'anunci és, ni més, ni menys, que
Josep M Flotats. Sí, el magnífic actor de teatre, el Cyrano i l'Stalin dels nostres teatres. I em pregunto: per què? Encara no m'he refet de la sorpresa. O sigui que... davant del meu doble desconcert... decideixo que avui no escriuré res de profit i recorro a un acudit antic que ja deveu conèixer:


Déu i els espanyols

Diuen que, quan Déu va crear el món, perquè els homes prosperessin, els va concedir dues virtuts.

Així :
Els suïssos, els va fer ordenats i complidors de la llei.
Els anglesos, persistents i estudiosos.

Els japonesos, treballadors i pacients.
Els italians, alegres i romàntics.
Es francesos, cultes i refinats.

Quan va arribar el torn dels espanyols, es girà cap a l'àngel que prenia nota i li digué :

" Els espanyols seran intel·ligents, bones persones i del Partit Popular."

Quan va acabar de definir la creació, l'àngel li digué a Déu :


"Senyor, a tots els pobles els has donat dues virtuts i als espanyols, tres. Això farà que prevalguin sobre els altres."

I Déu respongué:

"Doncs tens raó, ... Bé, com que les virtuts divines no es poden treure, farem que cada espanyol només en pugui tenir dues."

Es per això, que hi ha tres tipus d'espanyols:
1 - Les bones persones i del Partit Popular, no poden ser intel·ligents.
2 - Els intel·ligents i del Partit Popular, no poden ser bones persones.
3 - Les bones persones i intel·ligents, no poden ser del Partit Popular.

Paraula de Déu !

Explica aquest acudit a 10 persones immediatament, o no tornaràs a menjar mai més botifarra amb mongetes, ni a beure Aromes de Montserrat. La tomata es tornarà agra abans que la suquis i no se't lligarà l'all i oli.

5 comentaris:

Mikel ha dit...

tant de bo tots els problemas que patim a catalunya es poguessin resumir en que el culpable es el PP... em temo que ni amb PP ni amb PSOE ens en sortim ;-)

Montse ha dit...

Els problemes que tenim en tema d'educació de cultura a quí Catalunya, cada vegada són més greus, és un tema que porta a un gran debat, i a la vegada a una gran desesperança, el veure que la teva cultura a mica en mica es va fent "miques", en quan a l'ensenyament, és patétic, que es pugui passar de curs amb 4 suspeses, en fi en podríem parlar prenent un café.

civisliberum ha dit...

Bonissim,
me l'apinto amb el teu permis.

Unknown ha dit...

I tant que te'l pots apuntar!

Pilarll ha dit...

No es només l'ensenyament, es l'ensenyament, la sanitat, els transports, etc.etc.etc.etc.etc.
De moment no hi veig la sortida