dimarts, 20 de novembre del 2007

Gràcies a l'aula d'acollida del CEIP Mare de Déu del Remei

Avui 20 de novembre, se celebra que, en aquesta data, l’any 1959, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració sobre els Drets dels Infants. Un dels drets de tots els infants és el de l’educació.

Per això avui, vull dedicar el meu article a uns infants que han arribat fa poc al nostre país i que amb l’ajuda del professorat de les aules d’acollida, dia rere dia s’esforcen per aprendre la nostra llengua, les nostres tradicions i costums,... amb l’alegria i la vitalitat que els caracteritza.

Per als qui no n’hagueu sentit a parlar, les aules d’acollida són espais que, dins els centres escolars, tenen l’objectiu d'ajudar l’alumnat nouvingut a assolir un nivell bàsic de comprensió i expressió de la llengua catalana.

Però no només això, sinó que amb gran dedicació el professorat s'esforça per aconseguir que aquests i aquestes alumnes adquireixin altres coneixements tant acadèmics com socials, de manera que s’incorporin amb els màxims coneixements, no només a les aules, sinó també a l’entorn que els acull i que els serà propi.

Aquest article d’avui és dedicat, en especial a l’Ivan, l’Alexander, l’Adrian, la Lorena, l’Andrei, la Gabriela, en Gabi, Marouan, Raduane i Yasmina, que són l’alumnat de l’Aula d’Acollida del CEIP Mare de Déu del Remei, d’Alcover (Alt Camp) i a en Cosme, el seu professor; ja que en fer servir les dites de l’escrit del dia 11 de novembre al meu bloc m’han ajudat a considerar-lo més útil. Permeteu-me que mostri un fragment del programa de ràdio on es diuen part de les dites i el mural que heu creat.

Gràcies a tots vosaltres!




3 comentaris:

Pilarll ha dit...

Una gran tasca, felicitats per la feina que fan, i als nens per l'interès que hi posen.
Espero que aquest aprenentatge el puguin aplicar després pels carrers

civisliberum ha dit...

Es reconfortant saber que hi ha bona gent aixi.

Montse ha dit...

Bona tasca la de les aules d'acollida, a l'IES on va el meu fill gran n'hi ha, i crec que és una eina necessària, ara falta que les seves famílies hi participin en aquest programa d'alguna manera, i la integració sigui total.
Bona feina la dels mestres.