dilluns, 21 d’abril de 2008

Rap a l'all cremat


Rap a l’all cremat

Ingredients:

Rodelles de rap, alls, julivert, cirereta o bitxo, tomates, fumet, oli d’oliva, aigua i sal

Tallarem el rap a rodelles. Agafarem una cassola de terrissa i cobrirem el fons amb un xic d’oli d’oliva.
Salarem, enfarinarem i fregirem els talls de raps fins que quedin una mica rossos.

Els traurem de la cassola i els servarem per incorporar-los-hi més endavant.A l’oli, hi afegirem una quantitat generosa d’alls tallats a làmines -no massa fines. Deixarem que s’enrosseixin, però vigilarem que no quedin massa torrats perquè sinó donarien un gust amargant al plat. Quan siguin força rossos hi afegirem el julivert i un tall de cirereta. Quan els alls siguin al punt, els traurem juntament amb el julivert i la cirereta i ho posarem en un morter.

Afegirem una mica de tomata a la cassola i remenarem. Mentre cou, farem una picada amb els productes que hem desat al morter.
Tirarem fumet a la cassola i deixarem que cogui una estona i que el contingut es redueixi pràcticament a la meitat. Aleshores, hi afegirem la picada i al cap de dos minuts el rap. Remenarem bé perquè quedi ben lligat i rectificarem de sal, si cal. Deixarem que cogui un o dos minuts més i ja és a punt de menjar.

Això si és que no hi voleu donar un toc i afegir-hi una mica d’allioli.Petits trucs per a tenir més èxit són: que el peix sigui fresc, que el fumet sigui fet amb peix variat i si és possible, que a la picada, s’hi afegeixi un fetge de rap.

Aquesta recepta és un joc de contrastos que lliguen la fortor de l’all i el gust refinat i neutre del rap. Una delícia, fàcil de preparar, amb poc greix i poques espines.

Bon profit!


9 comentaris:

Joan deu Peiroton ha dit...

L'internet té uns límits insoportables. Ver un plat sense poder tastar-lo és inhumà xDDDD. Quan organitzem un apat de blogaires?

Striper ha dit...

Cony quina bona pinta.

quim ha dit...

Núria: m'acaben de donar el llibre de la UOC per Sant Jordi. M'ha fet molta gràcia trobar una evocadora descripció dels mercats d'una autora (suposo que també col·lega) que té el teu nom.

Que fort!!! :D

Felicitats. Està molt bé.

menxu ha dit...

Sembla molt interesssant aquesta recepta... Com a mínim a mi m'ha fet babejar m8D~

Dani ha dit...

Ah! Quina gana!!!!!!!!!!

Pilarll ha dit...

Quina gana. I el més bo seria que t'ho preparés una altra persona.
No creieu?

nur ha dit...

Quina ganaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! I mira que el peix no és el meu fort. Com la pilarll, m'estimaria més que m'ho preparés algú, ja que la cuina tampoc no és el meu fort :)

Cosme Garrell i Guiu ha dit...

ja tinc hana núria, quan i a quin hora el serveixes jijiji

Miquel Casellas ha dit...

Esperem que aviat es pugui servir el plat per internet. Tot arribarà. Tu ves practicant fins arribar a la cibercuina.