dijous, 31 de juliol del 2008

Psicosi?


Hi ha crisi o hi ha psicosi? Quina de les dues és mes real? Quina ha estat la primera i quina genera l’altra?
Ai, el setembre, ai quan acabi l’estiu i acabin les vacances, ai... són frases que se senten al carrer.
Estem espantats per què cal? O per què els comentaris i les notícies de premsa i televisió ens posen la por al cos?

Sentim parlar de petites i grans empreses que fan reducció de personal, que l’atur s’incrementa, que les hipoteques que paguem cada mes, la gasolina que posem cada setmana i el menjar que consumim cada dia, també pugen i, a més, desmesuradament. En resum, una inflació que creix fins al 5,3%.



Només cal sortir a fer una volta, un tomb, que en dieu molts, i ens trobem amb un munt de botigues que fan rebaixes del 50 o 60% perquè expliquen que no venen. Els carrers són plens de ciutadans, de turistes,... que van i vénen, que passegen. Les botigues són massa buides, les terrasses a mitges i els supermercats fan l’agost, mentre els restaurants es neguitegen.


Crisi o psicosi? Una porta l’altra i l’altra, una.
Mentre escric sento de fons la ràdio, el locutor explica que amb el nou sistema de finançament de l’Estatut, Catalunya disposaria de 3.500 milions d’euros més... Ara sóc jo que dic “ai!” i m’entra una estranya psicosi, psicosi de polítics en crisi.

10 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

no hi ha res que tingui tanta por com els diners

Striper ha dit...

Hi ha psicosi, per que realment hi ha crisi lo fotut que les mesures aniran per les empreses,i bancas els pobres que no poden pagar la hipoteca que es fotin.

Eli ha dit...

No ho sé pas...
Però jo he notat menys gens al super comprant aliments... però.. les terrassetes plenes a rebosar.. i la gent, segueix viatjant a l'estiu!!!
Crisi? No sé pas que esta passant, però hi ha coses que no s'entenen...
Sigui com sigui, bon estiu!
;-)

Anònim ha dit...

No us fixeu, que molt abans que ningú comenci anotar res, ho diuen i ho diuen, la banca, ls empreses, els governs... i de tant dir-no ho aconsegueixen o ho provoquen. Ho fan expressament? O és inevitable? Jo tinc els meus dubtes.

Ferran Porta ha dit...

Hi ha coses que "la gent" (en genèric) només deixarà de fer en última instància: un viatget, un soparet, una terrasseta... Però a tot això, cada cop hi posa menys glamour, que costa diners: viatget... sense visita guiada; soparet, però un sol plat; terrasseta, però no demanis res de picar, només un beure.

Estic d'acord amb l'striper: hi ha psicosi perquè hi ha crisi. I a l'estat espanyol la cosa pinta especialment malament. Aquí dalt, i a altres països d'Europa, la premsa no està tan concentrada en qüestions econòmiques; de moment no li cal.

Efrem ha dit...

Els mateixos de sempre que mai arribem bé a final de mes ja tenim excusa per justificar la nostra incompetència, i els que sempre han estat bé ho segueixen estant.

Tot plegat em sembla més psicosi que altra cosa. Gràcies per passar-te pel meu bloc :)

Joana ha dit...

De totes maneres no és ara que comença. Fa temps que la banca ja ho anunciava. Ara ja hi som. Qui ha fet els pilons ben fets se'n sortirà...qui hagi estirat més el braç que la màniga, haurà d'estrenye'rs el cinturó.
I els polítics tampoc tenen la poltrona assegurada!

zel ha dit...

Jo també penso que hi ha molta psicosi i ens l'han encomanat...Jo mateixa, he anat a comprar poquíssim aquest julio, gairebé res, ni ganes en tenia...Però cre que sempre ho paguem els mateixos. Saps la quantitat de gent que tenen calers i aprofitaran per comprar tot el que ara els normals no podem?

En fi, a viure...
Petons!

Què t'anava a dir ha dit...

Jo crec que hi ha una mica de tot plegat.

nur ha dit...

Hi ha crisi (però fa temps) i hi ha psicosi (i com més se'n parli més gran es farà), però sobretot hi ha psicosi d'aquesta que dius tu, Núria: mama, por! què poden negociar els polítics que ens representen? continuarem sent la riota o incrementarem encara més els nivells de "rioteria"? Argh!