dimecres, 9 d’abril del 2008

12 hores de lectura

Ja fa cinc anys que Palafrugell celebra un Sant Jordi diferent. El 23 d’abril no és un dia dedicat només als llibres i a les roses, a la cultura i a l’amor, sinó també a l’enaltiment de la llengua catalana. Un manifest reivindicatiu i 12 hores de lectura d’un llibre de Josep Pla són la culminació de tot un seguit d’actes que converteixen Palafrugell en un referent cultural.


Xerrades com la que explica qui i què eren el MIL i Salvador Puig Antich, executat pel règim franquista per mitjà del garrot vil, una audició de sardanes antigues que no es programen en ballades, el concert Coser i cantar a càrrec del grup Antònia Font i l’Orquestra de Girona, per citar algunes de les activitats que precedeixen l’activitat principal del dia de Sant Jordi, les 12 hores de lectura de Josep Pla. 12 hores de lectura continuada en què es llegeixen un dels llibres de l’escriptor palafrugellenc. Aquest any el llibre de lectura serà Aigua de Mar, d’una bellesa i art descriptius excepcionals. 12 hores en què persones voluntàries, que s’hauran apuntat a través del web o per telèfon i que són d’arreu de Catalunya s’adreçaran al faristol per llegir en veu alta un petit fragment representatiu de la nostra literatura catalana.


Un acte reivindicatiu i emblemàtic que rep el suport de la Generalitat de Catalunya i que cada any ha comptat amb representants dels diferents camps de la cultura, de la política i de la societat catalana que han volgut afegir-se a la iniciativa i a la nostra llengua. Us hi apunteu?


Deixeu-me persuadir-vos, una mica. Cliqueu AQUÍ i podreu gaudir d’àudios de textos de Josep Pla. Escolliu-ne un, descarragueu-lo, poseu-vos còmodes, tanqueu els ulls i gaudiu de les sensacions, de la sonsònia, la bonhomia que sentireu fluir dins vostre.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Carai, ja veig que allà a Palafrugell us ho curreu amb la cultura! Escolta, a arrel del que em vau comentar en Jordi Cadanovas i tu, he mirat això del concert d'Antònia Font, i val 21 euros. Mira que m'agradaria, i pujar per les teves terres sempre m'agrada, però em sembla que després del Liceu, tornar a pagar aquests preus em sembla excessiu. Una llàstima.

Striper ha dit...

Em disposo a gaudir de les sensacions de en Pla.

Què t'anava a dir ha dit...

Molt interessant iniciativa. Endavant amb la cultura.

@RusKiiis ha dit...

Ostres Núria, quin regal més interessant, no ho coneixia aixó, acavo d´escoltar "Bunyols" he quedat realment amb la boca oberta, tinc d´escoltar més i he de fer-ho escoltar també a la meva mara tot aixó, ella també en gaudira moltissim...

Merci noia!!!

Ferran Porta ha dit...

Veus? Jo el Sant Jordi sempre l'he passat a Barcelona... i això que m'he perdut i desconeixia totalment! Ja m'agrada prou Palafrugell, que només em falta llegir tot el que hi feu cada 23 d'abril. Enhorabona!